Doni të punoni në Gjermani? Ja çfarë ju favorizon

Read Time:34 Second

Gjermania do ta lehtësojë punësimin e fuqisë së kualifikuar të punës edhe për vendet që nuk janë pjesë e BE-së.

Ligji i ri që do të zbatohet duke filluar nga viti 2020 dhe parashikon që qytetarët që nuk janë pjesë e BE-së, por kanë kualifikimet e nevojshme për në Gjermani marrin leje-qëndrim prej gjashtë muajsh që të gjejnë punë në mënyrë të pavarur, por me kusht që të mbijetojnë me të ardhurat e tyre personale.

Ndërsa sipas ligjit aktual punësimi u ofron prioritet punëtorëve vendas që janë pjesë e BE-së.

Me ligjin e ri, renditja do të bëhet pas kualifikimeve të poseduara, pa marrë parasysh nga cili shtet vjen punëtori.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nishani: Edhe kur u anëtarësuam në NATO, e kishim Ramën në rrugë
Next post Spaho: Europa nuk e pranon krijesën ‘e reformuar’ të Ramës, që i çon Francës refugjatë më shumë se Siria