Home Aktualitet “Ju Flet Moska” – Portreti i Zëvendëskryeministrit Erion Braçe në kartëmonedhën e re

“Ju Flet Moska” – Portreti i Zëvendëskryeministrit Erion Braçe në kartëmonedhën e re

nga Editor

Mbrëmjen e sotme në emisionin “Ju Flet Moska” në RTV Ora, gazetari Kastriot Myftaraj trajtoi temën “Portreti i Zëvendëskryeministrit Erion Braçe në kartëmonedhën e re”.

Kastriot Myftaraj: Ka pasur në historinë e njerëzimit që e vunë portretin e tyre në kartëmonedhat e qarkullimit në vendet përkatëse sa kohë ishin gjallë. Sot diçka e tillë ndodh në Siri. Në kartëmonedhat shqiptare edhe Ismail Qemali themeluesi i shtetit shqiptar. Ka qenë edhe Fan Noli.

Rilindasit tanë të rinj në Shqipëri kanë gjetur një metodë të re, duke stilizuar veten e tyre në portrete të figurave që janë në kartëmonedha. 

Është prerja e re 200 lekëshe që do të dalë në qarkullim. Ka portretin e Naim Frashërit në qendër, por djathtas nëse do të merrni një lupë dhe do ta shikoni me vëmendje, nuk është i njëjti portret. Portreti ka një fytyrë pak më të gjatë. Sytë i ka më të thelluara Naimi, flokët, balli. Të gjitha anë më të ndryshme. Fotoja e vogël është fotoja e stilizuar e zëvendëskryeministrit Erion Braçe.

Lajme te ngjashme