Home Aktualitet Mbrotja civile italiane: gatishmëri në dhjetë rajone, qëndroni në shtëpi

Mbrotja civile italiane: gatishmëri në dhjetë rajone, qëndroni në shtëpi

nga Editor

Fragmentet në rënie të raketës hapësinore kineze ‘Long March 5B’  mund të prekin dhjetë rajone italiane.

Kjo është konfirmaur nga Mbrotja Civile italiane.

Këto rajone janë Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata, Puglia, Kalabria, Sicilia dhe Sardenja.

Parashikimi  i kthimit në tokë i raketës është caktuar për 2:24 mëngjesit të 9 majit më një diferencë kohore pasigurie prej 6 orësh.

Këshilla e eksprtëve është të qëndroni brenda shkruajnë mediat italiane.

Parashikimet e kthimit, vë në dukje Mbrojtja Civile, do t’i nënshtrohen azhurnimeve të vazhdueshme sepse ato janë të lidhura me sjelljen e vetë raketës dhe me efektet që dendësia atmosferike u jep objekteve që bien, si dhe atyre që lidhen me aktivitetin diellor. 

Në intervalin kohor të shqyrtuar, ekzistojnë tre trajektore që mund të përfshijnë Italinë.

“Qëndro në shtëpi, larg dyerve dhe dritareve”: Në bazë të informacionit të vendosur aktualisht nga komuniteti shkencor – nënvizon Mbrojtja Civile italiane – është e mundur të sigurohet një informacion i dobishëm për popullatën në mënyrë që ajo të miratojë vetë-mbrojtje me përgjegjësi sjelljet: nuk ka gjasa që fragmentet të shkaktojnë shembjen e ndërtesave, të cilat për këtë arsye do të konsiderohen më të sigurta sesa vendet e hapura “. Sidoqoftë, këshillohet që Departamenti të “qëndrojë larg dritareve dhe dyerve, fragmentet që ndikojnë në çatitë e ndërtesave mund të shkaktojnë dëme, duke i shpuar çatitë vetë dhe dyshemetë themelore, duke shkaktuar kështu edhe rrezik për njerëzit”.

Lajme te ngjashme

error: Content is protected !!