Home Aktualitet A mund të ketë 84 derdimenë në Parlament?

A mund të ketë 84 derdimenë në Parlament?

nga Editor

NGA KLODIAN TOMORRI

Une them qe po. Shikoni Kodin Rrugor te Shqiperise, te miratuar nga me shume se 84 deputete.

Nese nje qytetar merr nje gjobe ne rruge, ka 5 dite “grace period” per ta paguar. Keto 5 dite njeriu mund te jete me grip, mund te mos i kete parate dhe mund te kete shume arsye te tjera, qe ja bejne te pamundur ta paguaje gjoben.

Cfare ndodh me pas? Per cdo dite qe kalon, paguhet kamatvonese 2 per qind ne dite. Dmth nese ti vonohesh 35 dite paguan gjoben plus 70 per qind gjobe mbi gjoben. Nuk eshte sajese. Eshte Kod i votuar nga me shume se 84 tutkuna ne Parlamentin e Shqiperise. Per vitin kur e kane votuar, nuk e kam idene.

Kamatvonese 2 per qind ne dite eshte fajde kriminale, qe nuk e gjen as ne boten e nendheshme te krimit. Trafikantet, kriminelet dhe soji i tyre, kur japin para me fajde maksimumi shkojne 7-10 per qind ne muaj. Qeveria e Shqiperise, deputetet dhe soji i tyre e kane 60 per qind ne muaj.

Tani per keta tutkunat, qe kane votuar nje Kod si ky, qe nuk e gjen ne asnje vend te Europes, kam nje pyetje shume te thjeshte. Po sikur t’u veme kamatvonese 2 per qind ne dite detyrimeve te prapambetura qe qeveria ka ndaj biznesit privat? Si mendoni?

Te vendosim 2 per qind kamatvonese ne dite per cdo lek TVSH, qe nuk i rimbursohet ne kohe biznesit, 2 per qind kamatvonese ne dite per cdo pune te papaguar publike, 2 per qind kamatvonese ne dite per pagat e punonjesve te shkarkuar nga puna?

Tani kur nje shtet i imponon qytetarit ndeshkime, ndersa vetes jo e di cfare quhet? Shtet i shkerdhyer. Kurse ata qe votojne keto rregulla, kuptohet vet cfare jane.

Lajme te ngjashme