Këtë të hënë në vendin tonë ka nisur viti i ri akademik për bachelorin, nga emisioni 7 pa 5 në Vizion Plus, ish deputeti i PD-së njëkohësisht petagogu Luçiano Boçi është shprehur se ky është një vit akademik që nis konfliktualitet mes botes universitare dhe politikave te qeverise

“Viti i ri akademik nis me nje konfliktualitet mes botës universitare dhe politikave te qeverise, ndoshta në menyre nominative me kryeministrin dhe ministren. Konflikti me pas eshte me i thelle dhe ne universitetetve te rretheve dhe reformes se arsimit te larte dhe vete ligjit per arsimin e larte. Universitetet jane ne rrudhje totale shume dege bazike dhe historike rrezikojne te mbyllen nje pjese jane mbyllur dhe nje pjese jane drejt zhdukjes. Mbyllja e universitetit te gjirokastres eshte nje tjëtër shqetesim qe shume deg jane mbyllur.”

Ndër të tjera nga 7 pa 5 në Vizion Plus, Boçi ka thënë se shifrat e fundit tregojnë se të rinjtë po braktisin vendin.

“Çeshtja e numrit te studenteve ne total nuk do te thote se eshte e mire pasi studentet që ikin  jashte eshte rritur me 2000 me vitin e kaluar dhe 6000 mije ne raport me 2013. Kjo tregon alarmin per te braktisur vendin,ku nje pjese vijojne studimet nje pjese i braktisin. Masterat ne Shqiperi jane me te shtrenjta se vendet e Evropes.”