Home Aktualitet VOA: Gjendja e shkollave në tre qarqet veriore të Shqipërisë

VOA: Gjendja e shkollave në tre qarqet veriore të Shqipërisë

nga Albina Hoxhaj

Rrethet e largëta malore në veri të Shqipërisë vazhdojnë të përballen me nivelin e lartë të varfërisë dhe largimin e banorëve drejt emigracionit, apo zonave të tjera të vendit. Drejtori Rajonal i Arsimit, që mbulon tre qarqet veriore, Kukësin, Lezhën dhe Shkodrën, Bardhok Pulaj, thotë se problemet e shoqërisë në këto qarte pasqyrohen edhe në jetën e shkollës. Gjatë dy viteve të fundit, për shkak të largimit të nxënësve, janë mbyllur 51 shkolla, por drejtori Pulaj thote se, me masat e marra, kudo ku ka një nxënës ka edhe një mësues.

Lajme te ngjashme