Home Aktualitet Tri shkallët e rënies së fushatës së Marshallit

Tri shkallët e rënies së fushatës së Marshallit

nga Editor

Nga Artur Zheji

“Ebrenjtë” e Marshallit me siguri janë në hall të madh me këtë Fushatë Zgjedhore të kësajhershme, sepse, sivëllezërit e tyre, që thuhet se punojnë për Bashën, janë të të njejtit brumë!

Ebrenj pra, sundues të shkretëtirës së shndërruar në parajsë, për të mos thënë dhe për të mos hamendësuar më shumë!

Shumë të mençur dhe mendjehollë edhe ata! E pra të dyja palët, pushteti dhe opozita, janë në një ekuilibër të plotë këshillimesh…

Mirëpo, jo të dyja “shtabet ebraike”, me sa do të rrëfejmë më poshtë, duket se nuk janë njësoj të kënaqura dhe nuk janë njësoj, në humor të mirë.
Sepse kuptohet, se ata, strategjistët, janë ca timonierë “anijesh”, që lundrojnë duke ndjekur rrymat përshpejtuese të ujit dhe erën e mbarë, që fryn apo nuk fryn, në velat e klientit të tyre kryeministror.

Sepse përshembull, kur nuk ka erë që të shtyjë velën përpara, apo rryma të nënujshme që të fusin në kurth kundërtshtarin, atëhere, edhe strategjisti më i mirë, edhe nga Telavivi qoftë, detyrohet të ngrejë duart lart, derëziu këshilltar. Sepse erë të mbarë, nuk qëllon të ketë, që të fryjë për Marshallin, sepse frymë dhe entuziazëm nuk ka, për ambicien shumë mandatëshe të kryeministrit tonë, të pangopur me pushtet dhe me pushtete të pasosura, të të gjitha llojeve!

E pra, duke harxhuar një para të pafundme në sondazhe mbas sondazhesh, të përmuajshme apo dhe të përjavshme, llogaritjet dalin gjithmonë e më të ngushta: sepse Opozita, e grupuar kështu si është, nga Qendra e majtë, drejt të djathtës, fiton dhe përthith ditë pas dite, gjithmonë e më shumë vota, duke i shtuar turbullirë, turbullirës së Marshallit.

Atëhere “ebrenjtë e mençur”, kanë vënë në punë një strategji më të ashpër, shumë dinamike (për hir të së vërtetës), por edhe shumë të dëshpëruar duke ndjekur parimin: Sulmi është mbrojtja më e mirë! (kur shkohet drejt humbjes, kuptohet, në pritje të një mrekullie…)

Kështu u përpilua Faza e Parë : “Negativiste!”

Sharje, fyerje, marrjenëpërgojë, gëlbazim, përbaltje dhe denoncim të bërash dhe të pabërash për Opozitën!

360gradë sharje, pa Din dhe Iman! Mbi dhe nën brez! Sa të hajë goja dhe zorrëpërzierja e shpirtrave të helmuar nga frika e humbjes!

Në të djeshmen, në të sotmen dhe në të ardhmen e saj, sipas këshillave dhe ndihmës së disa gëlbazistëve të njohur të qytetit tonë!

(Kjo u vendos, kuptohet, duke njohur aftësitë e Marshallit [Ramës], për gojështhurje të papërmbajtëshme dhe shpërthyese, të dhëna baritonale të admirueshme në shfryrjen e ujëvarës së vrerit, si edhe, gazërimin dhe gëzimin që Ay, Marshalli-Klienti, shijon tek ngjiz fyerje të rënda, dhe sa më të rënda, aq më gëzim Ay, ndjen e shijon…

(kështu duket se vendosën, me dhimbje mjekrroshët e mençur ebrenj)

Dhe përfundimi ishte i pritshëm dhe pa asnjë çudi!

Negativizmi prodhoi rënie të mëtejshme dhe largim të votuesit gri!

Atëhere, mjeshtrat përpiluan sa hap e mbyll sytë, në zjarr të Fushatës, Inboxin 2 (kutia e mesazheve boshtore që duhet të parashtrojë Shefi i Fushatës, domethënë Ay, Marshalli [Rama])

Faza e Dytë: “Shënjestër Sali Berisha dhe Ilir Meta, Basha nuk preket…”

Qëllimi 1: Tërheqja në kurthe emocionale e Metës dhe e Berishës, krijimi i përshtypjes në popullin votues, që Marshalli po përleshet i vetëm, me dy bajlozat, Meta dhe Berisha.

Qëllimi 2: Krijimi i përshtypjes se, Basha ha bukë veç dhe një ditë mund të hajë bukë urtësisht edhe në një çanak me Marshallin. Mirëpo mjerisht, edhe kjo Fazë e Dytë (e dinin mjekroshat por nuk kishin rrugëdalje) solli zero sukses, përkundrazi, u kthye në bumerang.

Se mileti zuri të mërmëriste:

“Ore dhe pas 8 vitesh, përsëri fajin e ka Saliu?!”

E kështu, mes gjithë gëlbazërimeve të bollshme dhe të neveritëshme, përsëri edhe kjo strategji polli një Dështim! (pavarësisht gëlbazërimeve të përforcuara nga mjaft rrogëtarë të mirëpaguar dhe të talentuar gëlbazërues)

Tani që shkruajmë, 9 ditë para votimit, nga gjelltorja e strategjistëve hallemëdhenj, sapo doli:

Faza e Tretë. “Diversion masiv! Shprehje e hapur ofertuese bashkëqeverisëse për Lulëzim Bashën! Me plot “dashuri” dhe shkelje syri!”

Qëllimi: “Çoroditje e zgjedhësve të qendrës së Djathtë, përçarje e Opozitës, mbjellje e përgjithshme “Mosbesimi”, sipas parimit: “Në Shqipëri, sot blihet dhe shitet gjithshka!”

Por në këtë Fazë, ndryshe nga çfarë pritej (gjykuar nga talenti virtuoz i vitit 2017), Marshalli nuk po shkëlqen, ndonëse po imiton edhe Lulin, duke luajtur në disa emisione TV, “djalin e mirë” të qytetit tonë të ndotur.

Megjithatë kanë mbetur pak ditë, nuk kemi përse të parashikojmë! Spektakli vijon…/ 360grade.al

Lajme te ngjashme