Home Aktualitet Brukseli kërkon që pasaportat e vaksinave të BE të jenë gati në fillim të verës

Brukseli kërkon që pasaportat e vaksinave të BE të jenë gati në fillim të verës

nga Editor


Brukseli kërkon që pasaportat e vaksinave të jenë funksionale në të gjithë Bashkimin Europian deri në fund të qershorit.

Skema pilot do të nisë në fillim të qershorit, me synimin që i gjithë sistemi të funksionojë deri në 21 qershor, deklaroi një ditë më parë komisioneri europian për drejtësinë, Didier Reynders.

Komisioni Europian kishte kërkuar që të ashtuquajturat “Digital Green Certificates” Certifikata të Gjelbërta Dixhitale të ishin plotësisht funksionale deri në fund të majit, në disa shtete anëtare më të varura nga turizmi, si Greqia dhe Spanja, duke bërë presion për një fillim edhe më të hershëm. Por tani për tani, ky synim është hequr.

Lajme te ngjashme