Wed. Apr 14th, 2021

⭕️ 80% e studentëve (mosha mesatare 22 vjeç), që studiojnë në Shqipëri, synojnë të emigrojnë jashtë vendit.
⭕️ 94 %, e të rinjve që studiojnë jashtë vendit, nuk dëshirojnë të kthehen.
Përse ky largim❓
Përse kjo tragjedi kombëtare që rrezikon asgjesimin e një kombi❓

📌 Sepse nuk ka punë, mundësi, shpresë dhe të ardhme.
📌 Sepse kushtet e jetesës janë të mjerueshme.
📌 Sepse në këtë mjerim nuk mund të përmbushen ëndrrat por vetëm luftohet për bukën e gojës.
📌 Sepse të jesh i ri në Shqipëri është tejet e vështirë të kanalizosh ëndrat dhe pasionet në atë që dëshiron pasi mundësitë për t’i realizuar ato janë zero.
📌 Sepse arsimi është në kolaps.
📌 Sepse zëri i rinisë nuk dëgjohet.
📌 Sepse asnjë lehtësi apo mbështetje nuk i ofrohet rinisë.
📌 Sepse studentëve nuk u sigurohet as karta e studentit e as një standard dinjitoz edukimi.

Kjo tragjedi ka autor “Rilindjen.”
Largimi i “Rilindjes” është hapi i parë për frenimin e eksodit të rinisë shqiptare.

Më 2️⃣5️⃣ prill ta frenojmë këtë largim të rinisë dhe ta bëjmë Shqipërinë shtëpinë e të rinjve.

Rexhina Leka

🔴Voto 6️⃣, Voto LSI 🌹
🔴Voto 8️⃣, Voto Rexhina Leka 🗳

ShqipëriaShtëpiaJuaj

LSIDurrës

LRIDurrës

LGIDurrës

error: Content is protected !!