Home Kronike Tenderi fiktiv, në burg 3 ish-zyrtarët e Tepelenës, 1 në ‘shtëpi’

Tenderi fiktiv, në burg 3 ish-zyrtarët e Tepelenës, 1 në ‘shtëpi’

nga Editor

Gjykata ka dhënë masën e sigurisë për 4 ish-zyrtarë të spitalit të Tepelenës, arrestuar nën akuzën e abuzimit me tenderat e institucioneve shëndetësore.

Ndaj të arrestuarve janë marrë masat:

Ish-juristja, Aleksandra Kada – arrest shtëpie

Specialisti i statistikës, Sajmir Meçe – arrest me burg

Ish-specialistja e burimeve njerëzore, Jonida Sako – arrest me burg

Ish-shefi i financës, Gëzim  Allkushi – arrest me burg

Operacioni ‘Tenderi fiktiv’

Në vitin në vitin 2017, në bashkëpunim me njëri-tjetrin këta persona kanë zhvilluar tender fiktiv për pajisjen e spitalit në Tepelenë dhe Memaliaj me leje mjedisore duke përvetësuar një shumë të konsiderueshme lekësh.

Për këtë tender të dyshuar abuziv, ish-zyrtarët e dënuar me burg dhe e lëna në arrest shtëpie kanë patur edhe ndihmën e një subjekti privat në fushën e “Shërbimeve të konsulencave për ndikimin në mjedis”.

Lajme te ngjashme