Home Shendet OKSIGJENI PER NJË TË SEMURË COVID

OKSIGJENI PER NJË TË SEMURË COVID

nga Albina Hoxhaj

Nga Ilir Pecnikaj

Një i semur covid ka nevojë per një fluks oksigjeni mbi 15 L/h.
Një bombul stative merr nga 6-8 m3 O2 , ose 6000-8000L, pra ka një eficencë maksimumi prej 8 orë, si e tillë një pacienti i duhen në një ditë 3 bombula të tilla.
Qoftë edhe për një bombul të vetme, kompania e gazeve ju shet një reduktor 28.500-30.000 lekë, dhe një pagesë paraprake prej 10.000 për çdo bombul në përdorim, që janë minimum 3×10.000=30.000 lekë.
Vlera e oksogjenit për cdo bombul është 1.800-2.000 lek, kjo e shumëzuar për 6 ditë shkon 32.400-36.000 lekë.
Për çdo ndërrim bombulash duhet të paguajnë 3.000-5.000 brënda Tiranës.
Pra për një javë oksigjen, që është koha më e shkurtër që i duhet një pacienti covid, nëse ka nevojë për një asistencë të tillë, ku një pjesë emire e paraqesin këtë nevojë, ata duhet të paguajnë.
SHUMA NGA 93.600 DERI 101.000 LEKË TË REJA VETËM PËR NJË JAVË OKSIGJEN!.
E vetmja që mund të rikupërohet është 70% e vlerës së parapagimit të bombulave, pra një 21.000 lek!
Ajo që bie në sy është se vetëm një kompani ka të drejtë të shes Oksigjen me bombula në Shqipëri.
OGI dëshiron ndonjë bombul ti?! Ku i dihet kohë të vështira janë…

Lajme te ngjashme