Një zyrtar i lartë nga Kina ka për të dhënë disa shpjegime serioze pasi hetuesit gjetën 13.5 ton ar në shtëpinë e tij.

Thuhet se vlera e tyre mund të jetë më shumë se 500 milionë dollarë.

Bëhet fjalë për Zhang Qi, ish kryetar i Komunës dhe anëtar i Partisë Komunitare, i cili po hetohet për veprime të paligjshme dhe korrupsion.

Pasi bastisën shtëpinë, oficerët e policisë gjetën mijëra ton arë dhe miliona para si dollarë, juanë kinezë dhe euro. 

Përvec tyre, u zbulua se 58-vjecare ishte pronar i disa vilave luksoze.

Sipas raporteve lokale, komisioni disiplinor njoftoi që në fillim të shtatorit se po shqyrtonin të ardhurat e ish-kryetarit.

Me këtë pasuri, Zhang rezulton më i pasur se Jack Ma, pasuria e të cilit ka vlerën e 37 miliardë dollarëve sipas Forbes.