Home Kronike “Mafia shqiptare, më e frikshmja në botë”! “ZDF” dokumentar për bandat: Kod të fortë hakmarrjeje!

“Mafia shqiptare, më e frikshmja në botë”! “ZDF” dokumentar për bandat: Kod të fortë hakmarrjeje!

nga Albina Hoxhaj

“Mafia shqiptare është një nga organizatat kriminale më të frikshme në botë”! Kështu shkruan gjiganti gjerman “ZDF”, në një reportazh për bandat kriminale shqiptare, që është pjesë e dokumentarëve kushtuar bandave kriminale në të gjithë botën.

Reportazhi është i 43 minuta i gjatë dhe mund të shihet vetëm në Gjermani. Ndër të tjera, në shkrim thuhet se “armët, trafiku njerëzor dhe droga janë ndër fushat fitimprurëse të biznesit për bandat shqiptare”.

Gazetari David Beriain ka qenë në Shqipëri për të parë nga afër strukturat e kësaj organizatave kriminale, të cilat, siç shkruan ZDF-së, kanë rrënjë në bindjet tradicionale dhe ndjekin një kod të fortë nderi dhe hakmarrjeje.

Në dokumentar, gazetari flet edhe me disa persona të maskuar, të cilët nuk japin shumë detaje se çfarë janë.

Lajme te ngjashme