Home Aktualitet Zgjedhjet e 30 gushtit, Presidenti Meta: I bindur se bashkëkombasit tanë në Mal të Zi do të mbështesin alternativat shqiptare

Zgjedhjet e 30 gushtit, Presidenti Meta: I bindur se bashkëkombasit tanë në Mal të Zi do të mbështesin alternativat shqiptare

nga Editor

Presidenti Ilir Meta përmes u ka bërë thirrje qytetarëve shqiptarë të Malit të Zi që të marrin pjesë në zgjedhjet e 30 gushtit.

Përmes një videomesazhi, Presidenti Meta thekson se këto zgjedhje janë një mundësi për të forcuar perspektivën europiane, dhe se shqiptarët duhet të ndihen krenarë për rolin dhe kontributin historik që faktori shqiptar në Malin e Zi ka luajtur deri sot.

Mesazhi i plotë i Presidentit Meta

Zgjedhjet e 30 gushtit janë një mundësi e shkëlqyer për të gjithë qytetarët e Malit të Zi, për të forcuar akoma më shumë perspektivën europiane të vendit të tyre.

Me këtë rast, shpreh bindjen se bashkëkombasit tanë në Malin e Zi, do ta shfrytëzojnë këtë mundësi historike përmes pjesëmarrjes së gjerë, por njëkohësisht përmes mbështetjes së tyre për alternativat shqiptare, në mënyrë që përfaqësimi i tyre në Parlamentin e Malit të Zi të rritet, si dhe në të gjitha institucionet e ardhshme qeverisëse.

Të jemi krenar për rolin dhe kontributin historik që faktori shqiptar në Malin e Zi ka luajtur deri sot.

Por pa dyshim që do të luajë edhe në të ardhmen, për të garantuar perspektivën europiane të këtij vendi mik, fqinj dhe partner i pazëvendësueshëm, për paqen dhe stabilitetin në rajonin tonë.

Lajme te ngjashme