Home Aktualitet KED ndalon Shaqir Hasanaj që të kandidojë për në Gjykatën Kushtetuese

KED ndalon Shaqir Hasanaj që të kandidojë për në Gjykatën Kushtetuese

nga Editor

Gjyqtari Shaqir Hasanaj ndalohet që të kandidojë për anëtar në Gjykatën Kushtetuese.

Vendimi u mor sot gjatë mbledhjes së Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Të pranishëm ishin përfaqësuesi i Presidentit të Republikës dhe përfaqësuesi i Avokatit të Popullit.

KED pasi vijoi me shqyrtimin e akteve dhe procedurën e ndjekur për verifikimin e kandidaturave, dokumentacionin e përgatitur lidhur me plotësimin e kushteve ligjore për kandidim, vendosi:

1. Ndalimin e kandidimit të kandidatit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese të: Z. Shaqir Hasanaj, për vendin vakant, vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, e rishpallur nga Kuvendi i Shqipërisë në datën 21.08.2019.

2.Ndalimin e kandidimit të kandidatit për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese të: Z. Shaqir Hasanaj, për vendin vakant, vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, e rishpallur nga Presidenti i Republikës në datën 27.09.2019.

Hasanaj ishte kandidaturë e vetme dhe e fundit, që ngeli në garë për dy vende bosh të shpallura nga Presidenti në shkurt 2018 dhe nga Parlamenti në gusht 2018, vakanca këto të rishpallura përsëri në mesin e 2019, ndërsa KED po i diskuton sot në gushtin 2020.

Gjykata Kushtetuese, tani jashtë funksionit, ka aktualisht 4 anëtarë dhe krahas 2 vendeve bosh që shqyrtohen sot me një kandidat të vetëm, KED ka nëproces shqyrtimi edhe plotësimin e vendit vakant të krijuar në nëntor 2019 nga shkarkimi i zotit Besnik Muçi.

Lajme te ngjashme