Home Aktualitet Tjetër skandal! Zyrtarja e Ramës tender 1,2 miliardë lekë për spiunim në Drejtorinë e Tatimeve

Tjetër skandal! Zyrtarja e Ramës tender 1,2 miliardë lekë për spiunim në Drejtorinë e Tatimeve

nga Editor

Mirlinda Karçanaj është titullarja e Agjencisë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit, shkurt AKSHI.

Ajo është bërë e famshme për shkak të tenderave të shumtë që ka dhënë në emër të instucionit që drejton, për të realizuar programe apo aplikacione të ndryshme për Ministritë apo instucione në varësi të shtetit, shkruan sot JOQ.

Në fakt është e paqartë se përse duhet të ekzistojë një instucion i tillë kur të gjitha programet apo shërbimet informake që shteti ka nevojë, i përmbushka kompanitë private nëpërmjet tenderave.

Pra pyetja logjike është se përse ekziston AKSHI kur fare mirë çdo instucion mund t’i organizonte vetë tenderat të cilat mund të ketë nevojë në fushën e shërbimeve dhe produkteve të informakës.

Pra i bie që Mirlinda paguhet kot me taksat tona. Dhe për më tepër nuk bën asnjë punë. Në rasn konkret ka organizuar një tender për Drejtorinë e Përgjithshm të Tatimeve me objekt “Blerje shërbim automazim dhe monitorimi akvite për inspektorët” për Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve. Me pak fjalë shërbimi në alë do të shërbejë për spiunim. Po, po. Dhe kësaj rradhe të spiunuarit do të jenë inspektorët tamorë.

Sipas tenderit, do të shpenzohen plot 1,2 miliardë lekë të vjetra me TVSH që Drejtoria e Tatimeve të dijë se ku i ndodhen inspektorët e saj në çdo moment. Dhe sigurisht këtë punë nuk mund ta bëjë vetë Mirlinda me stafin e saj, por disa kompani private. Kështu nga dokumentat shikohet se kanë marrë pjesë vetëm dy kompani, njëra prej të cilave nuk ka ofruar fare ofertë ekonomike. Qartësisht kuptohet se fituesi është i paracaktuar.

Së pari se kanë marrë pjesë vetëm 2 kompani dhe së dy sepse njëra prej tyre nuk ka paraqitur ofertë. Rrjedhimish kanë fituar ata që kanë paraqitur ofertë, dhe kjo ofertë që rezulton në 1.2 miliardë lekë të vjetra, është sa 94.06% e fondit limit, një tjetër e dhënë kjo që tregon se kompania fituese është paracaktuar dhe se një pjesë e mirë e parave do të përfundojnë në xhepat e Mirlindës me shokë. Por kush janë fituesit?

Çuditërisht ka fituar përsëri “Image & Communica Developme shpk, një kompani tepër e preferuar e Mirlindës e cila ka fituar thuajse pjesën më të madhe të tenderave të mëdhenj të organizuar nga AKSHI. Rezulton se administrator dhe pronar i vetëm i kësaj kompanie është Igli Gjelish.

Kjo kompani ka fituar bashkë me kompaninë e kasave fiskale “IVA ELEKTRON me administrato Ilir Kumbaro dhe pronarë Ilir Kumbaro, Artan Leka, dhe Vladimir Pashaj. Epo, i gëzofshi çuna! /JOQ

Lajme te ngjashme