Home Aktualitet Braimllari: Korça përballet me largimin masiv, janë krijuar klasat mikse

Braimllari: Korça përballet me largimin masiv, janë krijuar klasat mikse

nga Editor

Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Endrit Braimllari, prej disa javësh ndodhet në qarkun e Korçës, nga ku po sheh nga afër situatën ekonomike dhe sociale. Këtë herë ai ka denoncuar faktin se nga ikja në masë, klasat shkollore janë me fëmijë të grupmoshave të ndryshme. Thirrja e tij është që duhet të punojmë të gjithë sëbashkur për të rikthyer shpresën në vend. ”Modeli i shëmtuar i Rilindjes ka marrë fund, është koha e një modeli përfaqësues me vlera dhe gjithëpërfshirëse ku shanset dhe mundësia i jepet çdo qytetari”.

Postimi i plotë

Korça perballet me largimin masiv per shkak te keqqeverisjes se Rilindjes. Shqetesuese situata ne qarkun e Korçes persa i perket largimit masiv reduktimit te klasave shkollore. Qarku i Korçes eshte me i prekuri nga largimi masiv i te rinjve por dhe i kryefamiljareve te cilet ne pamundesi per te jetuar ne vendin e tyre kane zgjedhur emigrimin.

Kjo si pasoje e pasigurise ekonomike, falimentimit te biznesit te vogel dhe te mesem, e shkaterrimit te bujqesise, mungeses se konkurrences, e emerimeve nepotike dhe me njerez te paafte te cilet kane vrare shpresen ne vend. Kjo situata reflektohet ne uljen e numrit te nxenesve ne shkollat fillore dhe mbylljen e klasave shkollore. Eshte e frikshme sesi ne zonat perreth Korçes per shkak te numrit te ulet te nxenesve sepse familje kane vendosur te largohen jashte vendit, jo vetem eshte reduktuar numri klasave shkollore, por ne shume zona jane krijuar klasat mikse.

Klasa me femije te grupmoshave te ndryshme, ku vetem mesim nuk behet sepse ne 10 femije, 2 jane 6 vjec, 2-7 vjec, 3-8 vjec dhe 3-9 vjec. Keto klasa nuk kane efektivitet ne mesim apo dhe ne edukimin e femijeve. Ky model i shemtuar i Rilindjes nuk po godet vetem arsimim por dhe jeten sociale.

Ndaj duhet te punojme te gjithe sebashku per te rikthyer shpresen ne vend, per te vendosur nje sistem merite dhe konkurrence pozitive jo te bazuar tek nepotizmi por te profesionalizmi dhe vlerat reale per te ndertuar vendin dhe te ardhmen e Shqiperise. Modeli i shemtuar i rilindjes ka marre fund eshte koha e nje modeli perfaqesues me vlera dhe gjitheperfshirese ku shanset dhe mundesia i jepet çdo qytetari.

Lajme te ngjashme