Negociatat/ Sot Bundestagu gjerman debat për vendimin për Shqipërinë

Read Time:1 Minute, 1 Second

Sot Bundestagu gjerman zhvillon debat gjysmë ore për çështjen e negociatave për Shqipërinë, në lidhje me propozime të grupeve parlamentare të koalicionit të CDU/ CSU dhe SPD.

Agjenda në Kuvend:

Në Bundestagun Gjerman do të zhvillohet të enjten, 26 shtator 2019 një debat gjysmë ore mbi dy propozime të grupeve parlamentare të koalicionit të CDU / CSU dhe SPD:

1. Për “Marrëveshjen mes Bundestagut me Qeverinë Federale për aplikimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian dhe rekomandimin e Komisionit Evropian dhe Hoher Përfaqësues i 29 majit 2019 për hapjen e negociatave të pranimit “(19/13508)

2. ” Marrëveshja mes Bundestagut dhe Qeverisë Federale për kërkesën për anëtarësim të Republikës së Shqipërisë në Bashkimin Evropian dhe rekomandimin e Komisionit Evropian dhe Përfaqësuesit të Lartë të 29 maj 2019 për hapjen e negociatave të pranimit “(19/13509).

Për negociatat e pranimit me Shqipërinë, ekziston gjithashtu një kërkesë nga Grupi FDP (19/13518). Propozimet u votuan më pas direkt pas diskutimit, si dhe një ndryshim nga Aleanca 90 / Të Gjelbrit (19/13576). Për Maqedoninë e Veriut rekomandohet hapja e pakushtëzuar e negociatave. Për Shqipërinë propozimi i CDU/CSU dhe SPD për 9 kushtet dhe hapjen e negociatave pas verfikimit të plotësimit të kushteve nga Shqipëria.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Shqipëria në mbijetesë, tre qarqet e vendit shpenzojnë mbi 50% të buxhetit mujor për ushqime
Next post Lotaria Amerikane/ Ambasada publikon datën dhe procedurën