Home Aktualitet Pavarësia e Belgjikës, Meta: Urimet më të përzemërta, falenderues për ndihmën që na jepni për anëtarësimin në BE

Pavarësia e Belgjikës, Meta: Urimet më të përzemërta, falenderues për ndihmën që na jepni për anëtarësimin në BE

nga Editor

Presidenti i Ilir Meta ka uruar përzemërisht Belgjikën në ditën e pavarësisë, duke thënë se Shqipëria dhe shteti belg kanë marrëshenie miqësore dhe bashkpunuese tepër të ngushtë. Ndër të tjera Meta u tregua mirënjohës për mbështetjen që Belgjika ka dhënë për rrugën që po bën Shqipëria në lidhje me anëtarësimin në BE.

“Madhëria Juaj, Mbreti Philippe

Më lejoni që me rastin e Ditës Kombëtare të Belgjikës të shpreh, në emrin tim dhe të popullit shqiptar, urimet më të përzemërta për Ju dhe për qytetarët e Belgjikës.

Kam kënaqësinë të shpreh vlerësimin tim për marrëdhëniet miqësore dhe bashkëpunimin e ngushtë midis Shqipërisë dhe Belgjikës. Kjo më bën optimist për një të ardhme të shkëlqyer të bashkëpunimit midis dy vendeve tona.

Një urë lidhëse e qëndrueshme në këto marrëdhënie është edhe komuniteti shqiptar në Belgjikë. Përfitoj nga rasti të shpreh mirënjohjen edhe për mbështetjen dhe mundësitë që Belgjika i ka krijuar këtij komuniteti për të ruajtur identitetin kombëtar, si dhe për t’u integruar dhe dhënë kontributin e tij në forcimin e mëtejshëm të lidhjeve miqësore, kulturore e ekonomike midis dy vendeve.

Shfrytëzoj këtë rast për të shprehur mirënjohjen e thellë për ndihmën dhe mbështetjen që Belgjika i ka dhënë Shqipërisë për integrimin në strukturat euroatlantike. Mbështetja në kuadër të integrimit në Bashkimin Europian, është e një rëndësie shumë të veçantë për vendin tim. Ne jemi të vendosur për të plotësuar të gjitha kriteret që do të na mundësojnë çeljen e negociatave të anëtarësimit në një kohë sa më të afërt.

Duke Ju përcjellë edhe një herë urimet më të mira për shëndetin dhe lumturinë Tuaj dhe për zhvillimin e gjithanshëm të Belgjikës, Ju lutem Madhëri, pranoni shprehjen e konsideratës sime më të lartë! 🇦🇱🤝🇧🇪

Your Majesty, King Philippe

On the occasion of the National Day of Belgium, please allow me to express, also on behalf of the Albanian people, the wholehearted congratulations to You and to the citizens of Belgium.

I am very pleased for the friendly relations and the close cooperation between Albania and Belgium. This makes me optimistic on the excellent future of the cooperation between our two countries.

The Albanian community, residing in Belgium, which thanks to the support provided by the central and local Belgian authorities, is preserving the national identity and also is integrated and is contributing to further strengthen the friendly, cultural and economic ties between the two countries, serves as a solid, sustainable and connecting bridge in our bilateral relations.

I would like to seize this opportunity to express my deepest gratitude to the assistance and support provided by Belgium to Albania regarding its integration into Euro-Atlantic structures. The support given in the framework of the European Union integration holds a special importance for my country. We are determined to meet and fulfill all the criteria that will enable us to open as soon as possible the accession negotiations.

Extending once again the best wishes for Your good health and happiness and the overall development of Belgium, please accept Your Majesty, the assurances of my highest esteem! 🇦🇱🤝🇧🇪

Lajme te ngjashme