Home Aktualitet Ylli Dylgjeri: Rama pritet të vendosë edhe taksë mbi leshin për të shlyer 110 milionët e Becchetit!

Ylli Dylgjeri: Rama pritet të vendosë edhe taksë mbi leshin për të shlyer 110 milionët e Becchetit!

nga Editor

Nga Ylli Dylgjeri-

Pritet te vendoset edhe takse mbi leshin…
per te shlyer 110 milionet e Becchetit!

Pse tatimet e mjekrës ekzistonin më parë?

Në fund të shekullit të 17-të, perandori rus Peter Great
i paraqiti një taksë të re per mjekërr te meshkujt.
Ishte një përpjekje për të modernizuar shoqërinë ruse – dhe mund të thuash gjithashtu se ishte një mënyrë për të ndarë “klasat”.
Në atë kohë, burrat me mjekër në Rusi duhej të mbanin një shenjë bakri ose bronzi si dëshmi për pagimin e taksës së tyre. Shuma që dikush duhej të paguante u rrit me qëndrimin e tij në shoqëri – gjë që e bëri mjekrrën një simbol të madh të statusit. Monarkët në Angli vendosën gjithashtu këtë taksë, nga Henry VIII në Elizabetën I.

Kohët e fundit, (keto dite) thuhet se ka qenë një thirrje e ardhur nga kabineti Rama, për këtë takse që të rishfaqet edhe ne Shqiperi – per te paguar nje takse
per te shlyer detyrimet e borxhit Becchetti.
Ai dëshiron që burrat me mjekër të paguajnë
100 (125 dollarë) në vit, ndërsa ata me mjekërr të shkurtuar do të paguajnë gjysmën e shumës.

Lajme te ngjashme