Home Aktualitet Pesëmijë lekëshi i talljes…

Pesëmijë lekëshi i talljes…

nga Editor

Nga Klodian Tomorri

Sjellja e qeverise me mjekët është e pandershme, e madje e turpshme.

Sigurisht që mjekët e Lezhës, Beratit apo çdo qyteti tjetër nuk janë në vijën e parë si mjekët e Infektivit në QSUT apo ata të Sanatoriumit. Por qeveria i ka nxjerrë në punë dhe një mjek, qofte edhe në një qendër shëndetësore lagjeje, viziton me dhjetëra njerëz në ditë.

Rreziku që mjekët të infektohen është i lartë, edhe në qendrat shëndetësore të lagjeve. Pikërisht për shkak të kontakteve që kanë me njerëzit. Dhe në qendrat shëndetësore ata që shkojnë janë të sëmurët.

Sigurisht nuk mund të shpërblehen 1 mijë euro sa mjekët që janë në vijën e parë. Por shpërblimi 5 mijë lekë është turp.

Edhe i detyrojmë të dalin në punë. Edhe i rrezikojmë të infektohen dhe pastaj u japim 5 mijë lekë shpërblim në muaj.

Me pesë mijë leke, nuk hyn dot të takosh rojen në institucionet më periferike të qeverisë. Është totalisht e pandershme.

Rrituni shpërblimin. Nëse është e nevojshme, prekni pak rrogat e atyre që janë në shtëpi. Por jepuni shpërblim atyre që i keni nxjerrë në terren dhe i rrezikoni çdo ditë.

Lajme te ngjashme