Home Aktualitet E gjendur mes dy vatrave të kuqe, “Zëri i Amerikës”: Ja zona në Veri të Shqipërisë që po i reziston përhapjes së koronavirusit. Sipas epidemiologut, kjo ka ndodhur…

E gjendur mes dy vatrave të kuqe, “Zëri i Amerikës”: Ja zona në Veri të Shqipërisë që po i reziston përhapjes së koronavirusit. Sipas epidemiologut, kjo ka ndodhur…

nga Editor

Malësia e Madhe është ndër të paktat zona në Veri të Shqipërisë që nuk është prekur nga COVID-19. E gjendur mes dy vatrave të kuqë të përhapjes se virusit, Shkodrës dhe Tuzit në Mal të Zi, ajo ka mundur t’i rezistojë përhapjes së COVID-19 duke mos regjistruar deri tani asnjë rast pozitiv. Epidemiologu i Malësisë së Madhe, Riza Curraj, thotë se në ketë situate ka ndikuar jo vetëm zbatimi i masave të marra si pjesë e situatës së fatkeqësisë natyrore, por edhe vetë veçoritë e zonës së Malësisë.

Meqenëse Malësia e Madhe nuk ka një popullsi të dyndur që jeton në qendra urbane, në pallate, pasi shumica e banorëve jetojnë në shtëpi private, edhe distancimi social është më i sigurtë për mospërhapjen e COVID-19

Lajme te ngjashme