Home Aktualitet “Dyshimet e mjekut

“Dyshimet e mjekut

nga Editor

Nga ilir Allkaj.

Personalisht si mjek i bazës distancohem nga statistikat zyrtare të qeverisë së Shqipëri së për COVID-19.
Për dy arsye lehtësisht të verifikueshme:

Së pari shumë individë nuk kontaktojnë me shërbimin 127 dhe kurojnë simptomat e tyre dyshuese për COVID-19 vetë, me ndihmën e farmacistit apo të një mjeku të tyre.

Së dyti, në Shqipëri bëhen shumë pak testime.

Së treti nqs shtojmë numrin e lartë të rasteve me shenja të buta ose mungesë të tyre del që numri të jetê më i lartë akoma.

Po kështu edhe numri i vdekjeve nga komplikacionet e COVID-19 duhet të jetë më i lartë, përderisa në disa raste nga vdekjet në shtëpi nuk janë bërë testime për COVID-19 .

Lajme te ngjashme