Home Aktualitet “Aktet normative të mos rrezikojnë krijimin e konflikteve të reja”, Presidenti Meta mesazh Qeverisë, ka dhe një thirrje për qytetarët

“Aktet normative të mos rrezikojnë krijimin e konflikteve të reja”, Presidenti Meta mesazh Qeverisë, ka dhe një thirrje për qytetarët

nga Editor

Presidenti i Republikës Ilir Meta i bën thirrje qeverisë që aktet normative që miraton të mos shkaktojnë përplasje e konflikte të reja sociale dhe gjyqësore, teksa ka dhe një thirrje për qytetarët që të respektojnë çdo masë që frenon përhapjen e koronavirusit.

I ftoj të gjithë qytetarët të respektojnë me përpikmëri të gjitha udhëzimet dhe kufizimet e bëra publike për shkak të pandemisë globale COVID-19, pasi kjo është në interesin tonë të përbashkët.

Në këtë mënyrë jo vetëm mbrojmë shëndetin tonë, por ndihmojmë njëkohësisht mjekët dhe personelin shëndetësor, që po sakrifikon dhe rrezikon për shëndetin e të gjithëve ne.

Ndërkohë, është me rëndësi që çdo akt i Këshillit të Ministrave që miratohet në këtë situatë, t’i nënshtrohet paraprakisht një vlerësimi sa më të thelluar, në proporcion me gjendjen që dikton domosdoshmërisht miratimin e tyre.

Çdo masë e marrë duhet të jetë në përputhje me interesin e përgjithshëm publik dhe kombëtar, dhe në harmoni me hierarkinë e normave në fuqi, në mënyrë që miratimi i masave kufizuese të mos rrezikojë krijimin e konflikteve të reja sociale dhe gjyqësore.

Masat kufizuese duhet të jenë në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë dhe të ligjeve në fuqi, por edhe t’i përgjigjen vetëm nevojës dhe urgjencës së përballimit të gjendjes së fatkeqësisë natyrore të shpallur nga Këshilli i Ministrave.

Bashkëpunimi më i ngushtë midis qytetarëve dhe institucioneve është garanci krysore për përballimin sa më efikas të kësaj pandemie për të gjithë.

Lajme te ngjashme