Home Aktualitet Presidenti Meta reagon për shqiptarët e bllokuar në kufi dhe kërkon me urgjencë që të…

Presidenti Meta reagon për shqiptarët e bllokuar në kufi dhe kërkon me urgjencë që të…

nga Editor

Presidenti i Republikës Ilir Meta thotë s epo ndjek me shqetësim situatën e qytetarëve shqiptarë që kanë mbetur në pikat doganore me Malin e Zi dhe Greqinë.

Kreu i Shtetit kërkon me urgjencë qutoritetet të informojnë pa vonesë qytetarët mbi procedurat e reja në mënyrë që të mos krijohen grumbullime të pamenaxhueshme.

Megjithatë, Presidenti Meta bën apel që të evitohen maksimalisht lëvizjet jashtë kushteve të urgjencës dhe domosdoshmërisë.

Ilir Meta: Jam duke ndjekur me vëmendje dhe me shumë shqetësim situatën e qytetarëve shqiptarë të cilët ndodhen të bllokuar në pikat e kalimit kufitar me Greqinë dhe Malin e Zi.

Situata e pritjes së tyre në kufirin shqiptar dhe pengesa që po hasin kërkon një zgjidhje të shpejtë.

Autoritetet shqiptare përgjegjëse të informojnë pa vonesë qytetarët tanë mbi gjendjen dhe procedurat e reja që duhen respektuar në pikat tona kufitare, të imponuara nga pandemia COVID-19, në mënyrë që të mos krijohen grumbullime të pamenaxhueshme.

Në të mirë të të gjithëve, shtetasit tanë duhet të jenë në komunikim të vazhdueshëm me ambasadat dhe konsullatat tona, si dhe të evitojnë maksimalisht lëvizjet jashtë kushteve të urgjencës dhe domosdoshmërisë.

U bëj thirrje të gjithëve që, duke forcuar bashkëpunimin midis qytetarëve dhe autoriteteve përgjegjëse në këtë situatë të vështirë, të tregojmë mirëkuptim e bashkëpunim, por veçanërisht solidaritet dhe përgjegjshmëri të lartë për të kapërcyer me sa më pak kosto këtë sfidë të jashtëzakonshme. 🇦🇱

Lajme te ngjashme