Home Aktualitet Shqipëria, me numrin më të lartë të vdekjeve për frymë në Ballkan

Shqipëria, me numrin më të lartë të vdekjeve për frymë në Ballkan

nga Editor

Nga Kastriot Islami

Shqipëria, 25 ditë pas deklarimit të rastit të parë me koronavirus, shënon 223 të prekur dhe 11 viktima nga koronavirusi. Ndërkohë që janë testuar vetëm 1526 individë, apo rreth 53 individë për 100 mijë banorë (shifër shumë e ulët, ndërkohë që Koreja e Jugut, një nga vendet më të suksesshme në menaxhimin e kësaj krize, testoi 600 individë për 100 mijë banorë, pra 12 herë më shumë për frymë se Shqipëria) dhe janë të spitalizuar 75 vetë. Ndërkohë që shifra e të infektuarve (e mbajtur nën kontroll nga numri i ulët i testimeve) mund të duket e ulët dhe me këtë kënaqet e mburret Rama, shifra e viktimave rezulton e lartë, madja shumë e lartë, dhe më e larta për frymë poullsie në rajon, po ashtu edhe numri i viktimave për 100 të infektuar është më i larti në rajon.

Lajme te ngjashme