Home Aktualitet Netanyahu i Izraelit kërkon ‘teste masive të gjakut’ për të shpëtuar vendin nga COVID-19

Netanyahu i Izraelit kërkon ‘teste masive të gjakut’ për të shpëtuar vendin nga COVID-19

nga Editor

Media shtetërore e Izraelit ka raportuar se Kryeministri Benjamin Netanyahu po kërkon të kryhen “teste masive të gjakut”, si një mënyrë për të kontrolluar izraelitët në lidhje me COVID-19.

Është e paqartë nëse testet e gjakut do të ishin të detyrueshme për të gjithë në vend, por ato do të synojnë të eleminojnë sëmundjen për të rinisur aktivitetin ekonomik. Lajmi erdhi mes konfuzionit e luftës duke u përpjekur për zgjidhje të ndryshme të Netanyahu për të adresuar pandeminë, e cila gjithashtu ka pasur një ndikim të thellë në tregun e aksioneve amerikane. Ditët e fundit, Netanyahu dhe stafi i tij kanë mbyllur sistemin gjyqësor, miratuan përdorimin e teknologjisë së sofistikuar të mbikëqyrjes së telefonit të publikut të gjerë dhe pezulluan përkohësisht aktivitetet e parlamentit. Teksa Netanyahu ka mbrojtur masat e ndërmarra si hapa të jashtëzakonshëm në kohë të jashtëzakonshme, kundërshtarët e tij e akuzojnë atë për minimin e themeleve demokratike të Izraelit në një përpjekje të dëshpëruar për të çimentuar kontrollin e pushtetit të tij duke dëmtuar gjyqësorin pas zgjedhjeve parlamentare këtë muaj.

“Shteti i Izraelit duhet të bëjë dy gjëra shumë të rëndësishme tani: Të merret me krizën e koronavirusit nga perspektiva e tij shëndetësore, ekonomike dhe sociale dhe në të njëjtën kohë të ruajë demokracinë izraelite,” është shprehur Benny Gantz, kundërshtari i tij dhe udhëheqësi i Partisë Blu dhe Bardhë. “Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm, madje as të afrohemi në kufijtë e diktaturës.” Pothuajse çdo mbrëmje, Netanyahu bën një dalje televizive, duke i thënë rreptësisht kombit se po vendos kufizime të reja të ashpra për të parandaluar përhapjen e virusit. Ai ka urdhëruar njerëzit të qëndrojnë brenda, ka urdhëruar dhjetëra mijëra njerëz të qëndrojnë në karantinë në shtëpi dhe gjithashtu ka mbyllur kufijtë. Koronavirusi është përhapur në më shumë se 100 vende, ka infektuar më shumë se 220,000 njerëz në të gjithë botën dhe ka vrarë gati 10,000. Për shumicën e njerëzve, ajo shkakton vetëm simptoma të lehta ose të moderuara, të tilla si ethe dhe kollë. Për disa, veçanërisht të moshuarit dhe njerëzit me probleme shëndetësore të tjera, mund të shkaktojë sëmundje më të rënda, përfshirë pneumoninë./foxnews/

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!