Home Aktualitet ASGJË E RE NGA “I NGUJUARI” I KULLËS SË SURRELIT!

ASGJË E RE NGA “I NGUJUARI” I KULLËS SË SURRELIT!

nga Editor

NGA DRITAN KABA.


Sot nga Fronti i Luftes, i drejtuar nga Shtatmadhoria me qender ne Surrel nuk pati asnje te re per shqiptaret! Nuk ka as shpallje te Gjendjes se Jashtezakonshme, as program ne ndihme te familjeve shqiptare, por kemi vetem “Te ngujuarin” qe vazhdon te hedhe helm, te shaje dhe ofendoje shqiptaret!
Asnje pakete reale te qarte per mijera familje qe po shkojne drejt urise!
Asnje pakete per bizneset qe po falimentojne çdo sekonde qe po kalon!
Asnje ndihme per mijera familje qe nuk kane as me se dhe as si t’i paguajne kredite e shtepive apo qirate e tyre!
Asnje ndihme per pensionistet, per ata qe jetojne me asistence sociale ose jane te papune!
Asnje ndihme per studentet, qe ky vit po i kalon me shume ne shtepi se ne auditore!
Asnje ndihme per mijera fermere dhe blegtore qe po shkojne drejt hedhjes ne kanal te djerses dhe mundit te nje viti te tere!
Asnje ndihme per qindra shqiptare, qe bllokimi i fluturimeve per shkak te corona virusit, i ka zene rrugeve te Evropes!
Nga Kulla e Surrelit, “I ngujuari” shperndan me videoselfie vetem kercenime, arrogance, papergjegjshmeri dhe urrejtje per shqiptaret e pamundur!
Pandemia e vertete do ndodh pas mbarimit te pandemise se corona virusit! Mijera shqiptare te pa pune. Minera biznese te vogla dhe te mesme te falimentuara per shkak te taksave dhe detyrimeve te papaguara dhe humbjeve per mbylljen e aktivitetit. Mijera qytetare ne gjyqe per shtepite se nuk kane paguar kredite. Dhe me e keqja, qindra mijera qytetare do marrin rruget per tu larguar nga ky vend, nga kjo qeverisje qe nuk i llogarit, qe nuk i kthen taksat, qe ata kane paguar, ne sherbim te tyre! Taksat jane vetem ne sherbim te oligarkeve. Ara edhe ne ditet e krizes vazhdojne paguhen me miliona euro!
Opozita duhet te beje detyren e saj kombetare, qe Braktisja e Madhe e vendit te mos ndodhe!
Opozita nuk duhet te rreshte te kerkoje me force çdo ore, çdo minute, çdo sekonde zbatimin e planit ekonomik te saj! Opozita duhet ta njesoje propozimet ne nje program te vetem! Çdo perfaqesues i saj duhet te kete fjale te pare edhe te fundit pikerisht kete program!
Ndryshe hemorragjine e vendit nuk do te kete kirurg, sa do i afte, ta ndale!
Sot duhet kembengulje, se neser do te jete shume vone!
Shpopullimi i vendit eshte nje nga pikat kryesore te programit te Rilindjes! Ndaj askush nuk duhet te habitet me kete qendrim te saj ndaj familjeve, bizneseve te vogla dhe te mesme, fermereve, blegtoreve, studenteve dhe te pamundurve!
Qendrimi mosperfilles dhe arrogant ndaj shkaqeve te deri djeshme, te cilat po detyronin shqiptaret te braktisnin vendin, te thena nga “I ngujuari” i Kulles se Surrelit jane nje deshmi e qarte per kete! Sot atyre shkaqeve i shtohet neglizhenca, mosperfillja, mosllogaritja si qenie humane nga kjo qeveri, ne kete kohe kur te gjitha shtetet rreth e qark nesh sipas mundesive gjithkush po i gjendet ne krah qytetareve te tyre. Nga Britania, Gjermania, Greqia, Soanja, Maqedonia, Italia e ne shume vende te tjera, veç ne Shqiperi jo!
Ndaj opozita duhet te jete kembengulese ne kete beteje. Nuk duhet te lodhet duke i shpjeguar dhe harmonizuar propozimet e saja! Opozita nuk duhet te rreshte, ne çdo sekonde te dites, te qartesoje çdo shqiptar mbi aksionin e saj per te mbrojtur familjen shqiptare, per te mbrojtur Kombin!
Po realisht kjo eshte lufta e vertete! Lufta per te mbajtur shqiptaret me shpresen e se nesermes dhe daljes ne krah sot ne keto dite te veshtira! Kjo eshte lufta per te ardhmen e Kombit, kjo eshte lufta per ekonomine e vendit, kjo eshte lufta per familjen shqiptare!

Lajme te ngjashme