Home Aktualitet Shqiptarët e shpërndarë si zogj nëpër botë në mëshirë të fatit, kabineti qeveritar në drejtim të paditur…

Shqiptarët e shpërndarë si zogj nëpër botë në mëshirë të fatit, kabineti qeveritar në drejtim të paditur…

nga Editor

Këto ditë kemi parë raportime të shqiptarëve që kanë mbetur të bllokuar nëpër vende të ndryshme të botës pasi janë mbyllur të gjithë kufinjtë e vendit.

Rrëqethës ishte apeli i një arbitri të mbetur jashtë shtetit me fëmijët. Ai thotë se fëmijët nuk kanë më për të ngrënë. Ministri i Jashtëm, Gent Cakaj ka mbi dhjetë ditë që nuk duket në zyrë, kurse udhëzimet po i jep zëvendësi i tij.

Por Shqipëria është i vetmi vend që u ka ndaluar hyrjen shtetasve, duke i inkurajuar që të qëndrojnë atje. Lajmi i mirë që u ka dhënë është se disa shtete nuk do i penalizojnë për qëndrimin tej afateve të lejuara.

Se me çfarë të ardhurash do të qëndrojnë atje, këtë nuk e sqaron askush. Burimet thonë se janë qindra qytetarë që jetojnë dhe flenë ku të munden, nëpër rrugë, dogana, aeroporte, makina dhe në rastin e mirë te ndonjë mik që u hap derën. Vetëm në Milano thuhet se janë mbi 350 të bllokuar.

Vërtet ka disa shtete që kanë lejuar shtyrjen e qëndrimit në zonën Shengen, por Danimarka dhe Greqia nuk e kanë pranuar marrëveshjen dhe do të ushtrojnë penalitete.

Shtetet e tjera normale kanë krijuar mundësinë që këta qytetarë të kthehen në vendlindje dhe të karantinohen.

Teksa shqiptarët e shpërndarë si zogj nëpër botë janë në mëshirë të fatit, kryeministri shqiptar është izoluar në Surrel prej nga jep urdhra për izolimin e vendit, kurse kabineti qeveritar i ka ikur në drejtim të paditur.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!