Home Aktualitet Koha është aleatja e vetme. Ruhuni sa të mundeni dhe si të mundeni

Koha është aleatja e vetme. Ruhuni sa të mundeni dhe si të mundeni

nga Editor

Nga Edmond Panariti-

Koha eshte aleate ne luften ndaj COVID – 19! Pa asnjë dyshim! Kush reziston, shpeton dhe fiton!
Prandaj, fitoni kohe, duke ulur sa me shume probabilitetin e infektimit nëpërmjet masave te karantinimit, izolimit, ne kete periudhe konfuzioni, stresi dhe paqartesie.
Ja perse!
Ju thashë se eshte ceshtje javesh deri sa te identifikohen medikamentet të cilat bllokojnë ne menyre te efektshme shumëzimin e koronavirusit ne trupin tonë.
Prandaj, ruhuni sa te mundeni ne kete kohe qe te mos mbeteni te zbuluar deri sa te hidhen ne treg keto preparate.. Kush duron shpeton dhe fiton!

Brenda nje kohe rekord ne muajin shkurt, shkenca zbuloi strukturen dhe konfigurimin e proteines “kunj” te virusit korona..
Eshte ky “kunj” i grupuar ne formacione treshe qe i ngjajnë nje kurore (corona), i cili pushton qelizat tona duke i marre ato “peng” dhe eliminuar pasi ti kene sherbyer virusit per tu shumëzuar.
Prandaj te gjitha perpjekjet po behen per te nxjerre jashtë funksioni kete “kunj”.
Tani që kerkuesit e zbuluan dhe e njohin perberjen dhe konfigurimin e ketij “kunji”, po behen perpjekje per te gjetur “bllokuesin” e tij.
Janë identifikuar nepermjet nje super kompjuteri, i cili krahason matricen e kunjit viral, me matricat e lendeve potencialisht të lidheshme me të , rreth 77 substanca bllokuese te ketij kunji pas testimit te mbi 8000 prej tyre.
Mbeten provat eksperimentale konfirmuese dhe se shpejti kemi armë ne dore.
Nderkohe ruhuni sa te mundeni dhe si te mundeni.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!