Home Aktualitet Kthehuni në shtëpi njerëz, tërmeti nuk parashikohet dot

Kthehuni në shtëpi njerëz, tërmeti nuk parashikohet dot

nga Albina Hoxhaj

Askush nuk e ka parashikuar deri tani tërmetin. “Profecia” e Ilir Metës rezultoi një koiçidencë e bukur, ndërsa paniku që mban ende njerëz larg shtëpive të tyre, është i pabazë. Frika është njerëzore. Por 24 orë pas lëkundjes, të pretendosh që qytetarët duhet të flenë nëpër stadiume dhe çadra ushtrie sepse tërmeti mund të godasë sërish, është i pajustifikuar. Tërmeti mund të bjerë pas një jave, pas një viti ose pas një shekulli. Nëse shkenca do të kishte shpikur mekanizma që do ta parashikonin tërmetin, sot bota mund të ishte më ndryshe. Por kjo nuk ka ndodhur, nuk ndodh, e me gjasë nuk do të ndodhë. Ndaj jepini fund panikurt dhe kthejuni normalitetit. Forcat madhore të natyrës nuk janë e nuk do të jenë kurrë në dorën tonë.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!