Home Aktualitet Kryemadhi publikon videon/ Shqiptarët kanë nevojë për mbështetje!! 7 propozimet e LSI për të përballuar krizën e koronavirusit…

Kryemadhi publikon videon/ Shqiptarët kanë nevojë për mbështetje!! 7 propozimet e LSI për të përballuar krizën e koronavirusit…

nga Editor

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi ka prezantuar sot 7 propozimet e LSI-së për të përballur krizën e koronavirusit në ekonomi.

Në një video të shpërndarë në Facebook, Kryemadhi rendit prioritet ku duhet të përqendrohet sot qeveria dhe të ndihmat që duhet të jepen për çdo sektor të prekur më rëndë.

“Shqiptarët sot si asnjëherë më parë kanë nevojë për mbështetje. Ja masat që i propozojmë qeverisë për të kaluar këtë moment kritik dhe për të parandaluar Pandeminë Ekonomiko-Sociale”,- shkruan Kryemadhi në një publikim në Facebook, teksa ka paraqitur dhe në video propozimet konkrete të LSI-së.

Propozimet e LSI-së për emergjencën

1.Heqja e taksave lokale per te gjithe bizneset dhe familjet duke filluar nga muaji mars dhe per gjate gjithe kohezgjatjes se kufizimeve per shkak te karantines.

2.Garantimi i Pageses me vlere 80% per te gjithe personat, qe jane ne pune, por nuk mund te punojne dhe per pasoje nuk paguhen per arsye te mbylljes se aktivitetit te sipermarrjes ku ata punojne per shkak te karantines, perfshire edhe te gjithe ushtruesit e profesioneve te lira.

Pagesat te kryhen ne numrat e llogarise se te punesuarve.

3.Te rimbursohen nga shteti sigurimet shoqerore dhe shendetesore te kategorive te punonjsve te trajtuar me 80% te pages,per te gjithe periudhen ne te cilen keta punonjes do te jene pa pune per shkak te karantinimit dhe kohes qe do ti duhet biznesit per te rikthyer aktivitetin e biznesit te tyre ne pune.

4.Subvencionim per te gjithe fermeret prodhimet e te cileve nuk mund te shiten per arsye te bllokimit te transportit apo te pamundesise se sigurimit te imputeve bujqesore dhe per pasoje mos realizimit te prodhimit bujqesor. AZHBR duhet te beje nje disbursim me procedura te pershpejtuara per çdo fermer.

5.Subvencionim te te gjithe pagesave, qe te palikujdura studenteve si detyrime per  vitin shkollor 2019 – 2020.

6.Shtyrje e pagesave te TVSH si dhe tatimeve te bizneseve per nje periudhe  me te vone, ne vleresim te kohezgjatjes se karantines, por jo me pare se    muaji qershor.

7.Per te gjithe ata qytetare qe jane te rregjistruar ne asistence si dhe per pensionistet, shteti te marre persiper rimbursimin e faturave te energjise dhe te ujit.

Kryemadhi: 7 propozimet e LSI për të përballuar krizën e koronavirusit
Propozimet e LSI

Shqiptarët sot si asnjëherë më parë kanë nevojë për mbështetje.Ja masat që i propozojmë qeverisë për të kaluar këtë moment kritik dhe për të parandaluar Pandeminë Ekonomiko-Sociale.

Posted by Monika Kryemadhi on Thursday, March 19, 2020

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!