Home Aktualitet “Koha nuk pret”/ Panariti thirrje qeverisë: Të shpërndahet sa me shpejte një pakete bonusi ushqimor

“Koha nuk pret”/ Panariti thirrje qeverisë: Të shpërndahet sa me shpejte një pakete bonusi ushqimor

nga Editor

Ish Ministër i Bujqësisë, Edmond Panariti nepermjet nje statusi ne Facebook ka reaguar per situaten e krijuar ne vend pas pandemise se covid-19.

Nder te tjera Panariti shprehet se koha nuk pret dhe se duhet te miratohet dhe shpërndahet sa me shpejte një pakete bonusi ushqimor per te moshuarit dhe familjet me ndihme sociale.

Postimi i plote:

Koha nuk pret!
Te miratohet dhe shpërndahet një pakete bonusi ushqimor per te moshuarit dhe familjet me ndihme sociale.
Menjehere qe tani dhe gjithë vitin ne vazhdim.!
Per te luftuar keq ushqyerjen si baze e thyerjes se imunitetit dhe premise e shperthimit te virozave te njerezit tane.
Te ushqejmë sa më plotë dhe mire, grupet me kritike dhe me te pamundur te popullit tone .
Te pakten dhjete mije lekë te rinj ne muaj , per nje pakete ushqimore te balancuar energjitike, proteinike dhe vitaminike..
Amerika, kete e ben edhe ne kohe normale, per familjet me te ardhura të pakta. Per kete ajo ka sistemin federal të food stamps (tallon ushqimor) te miratuar nga departamenti i Bujqesise.
Ne ta fillojmë te pakten ne situate të jashtëzakonshme.
Nuk mbrohemi nga virozat, vetem me izolim,karantinë e shtetrethim por edhe me perforcim!
Ushqimi i balancuar eshte perforcimi! Eshte barrikade ndaj semundjeve!
Paketen ushqimore ta ndertojne nutricionistet dhe ta zbatoje pushteti lokal, i cili i ka listat e familjeve ne asistencë dhe të moshuarve.
Ministria e Bujqësisë, te heqe kufirin e poshtem te subvencionit per numer krere te blegtorisë..
Te mos perjashtohet askush nga mbeshtetja, as ai qe ka pese apo dhjete lope apo dele e dhi.
Te hiqen TVSH per prodhimin bujqesor vendas deri ne fund te ketij viti! Pa hezitim!
Koha eshte tani!

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!