Home Aktualitet Mbyllen katër pika doganore në jug dhe juglindje. Kush lejohet të kalojë drejt shtetit grek.

Mbyllen katër pika doganore në jug dhe juglindje. Kush lejohet të kalojë drejt shtetit grek.

nga Editor

Pika kufitare e Kakavijës dhe Qafë Botës është mbyllur në drejtim të Greqisë që prej orës 13:00 të ditës së sotme për shqiptarët që duan të shkojnë në shtetin grek.

Policia Kufitare bën me dije se në këto dy pika do të lejohet të kalojnë vetëm shtetasit grekë dhe shqiptarët që kanë dokumente të përhershme në Greqi. Ndërkohë, në Kapshticë dhe Qafë Thanë kalimet vijojnë normalisht.

Njoftimi i plotë:

Policia Kufitare njofton të gjithë qytetarët  se në pikat e kalimit kufitar me Greqinë, konkretisht në Kakavijë dhe Qafë Botë, për arsye të parandalimit të COVID-19, duke filluar prej orës 13:00, nuk do të lejohet të hyjë për në Greqi asnjë shtetas, përveç shtetasve grek dhe atyre që kanë leje qëndrimi të përhershme në Greqi. Ndërsa pika kufitare e Kapshticës do vijojë e hapur deri në një urdhër të dytë. Në pikat e kalimit me Greqinë do lejohen vetëm kamionët.

Gjithashtu, Policia Kufitare bën me dije se  edhe pikat e kalimit me Maqedoninë e Veriut, Bllata dhe Tushemishti, si dhe aeroporti i Ohrit janë mbyllur deri në një njoftim të dytë, ku nuk lejohet qarkullimi i mjeteve të vogla, autobusëve dhe udhëtarëve, ndërsa Qafë Thana vijon lëvizja normalisht.

Policia Kufitare kërkon mirëkuptimin e qytetarëve që të anulojnë lëvizjet e planifikuara dhe ata që ndodhen duke lëvizur në drejtim të këtyre pikave, të kthehen mbrapa, pasi nuk do lejohen të kalojnë.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!