Home Politike Takimi me Gjiknurin zyrtarët e opozitës: Nuk kemi ndryshuar qëndrim, u miratuan kërkesat tona

Takimi me Gjiknurin zyrtarët e opozitës: Nuk kemi ndryshuar qëndrim, u miratuan kërkesat tona

nga Albina Hoxhaj

Dy zyrtarët e opozitës, Oerd Bylykbashi dhe Petrit Vasili kanë folur pas takimit me bashkë-kryetarët e Reformës Zgjedhore, Rudina Hajdarit dhe Damian Gjiknurit. Në një deklaratë për mediat ata thanë se sot është diskutuar për miratimin e me konsensus të reformës dhe me pjesëmarrjen e ndërkombëtarëve.

Bylykbashi: Një kërkesë e kahershme e opozitës, ku dokument siguron atë që ne kërkojmë prej kohësh. Me këtë mekanizëm do të kemi edhe ndërkombëtarët që konsensuo jonë ëështë në përputhje me ta. Për të arritur atë do të insitu… një forum që do të mandatojë punën për të kryer gjithë këtë reformë.  

Vasili: 

[14:28, 14/01/2020] Klajdi Bodlli: Praktikisht është hedhur një hap në raport me një moment të rëndësishëm që ka të bëjë me plotësimin e një kushti kyç të Bundestagut gjerman, lidhur me hapjen e negociatave për anëtarësim dhe për përparimin e integrimit europian dhe që e shëndosh një proces tashmë shumë të sëmurë nga njëanshmëria për të ndërtuar një proces konsesualiteti dhe gjithëpërfshirje, por dhe me ato garanci të ekspertizës ndërkombëtare, e cila garanton soliditet dhe adreson ato çështje të cilat kanë qenë shkaku i shkatërrimit të besimit dhe në praktikë të zgjedhjeve të mbajtura në Shqipëri kohët e fundit. Baza e parimeve është parimore mbi çdo gjë tjetër dhe njëherazi krijon dhe mundësinë që të gjithë aktorët dhe faktorët të kenë mundësi të shprehen, të realizohet gjithëprëfshirja dhe ai konsesualitet që i ka munguar procesit dhe e ka bërë që të mbeste në vend, duke lënë pa u realizuar një objektiv themelor për integrimin europian.
Besoj që në këtë moment është hedhur një hap në këtë drejtim, i cili në rast të përgjegjshmërisë së duhur dhe të luajlitetit të plotë nga pala tjetër, do të ishte një mundësi për të ecur përpara dhe për të çliruar vendin jo vetëm nga damka e zgjedhjeve të manipuluara dhe të blera, por njëkohësisht do të hapte një proces politik në drejtim të integrimit europian, i cili ka ngelur rrezikshëm në udhëkryq si kurrë më parë për Shqipërinë.

-Opozita është shprehur që nuk do të ulej në një tryezë me Damian Gjiknurin. Pse ndryshuat qëndrim?
Nuk kemi ndryshuar asnjë qëndrim, por nuk kemi imponuar dhe nuk imponojmë zgjedhjet e palës tjetër dhe preferencat e saj. Ne jemi këtu pikërisht me bindjen për ndërtimin e një procesi solid, të shëndetshëm dhe të pa kontestuar nga palët.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!