Home Politike Nga sistemi tek transparenca e financimit të partive, zbardhen qëndrimet e opozitës për Zgjedhoren: Tryeza të drejtohet nga ndërkombëtarët

Nga sistemi tek transparenca e financimit të partive, zbardhen qëndrimet e opozitës për Zgjedhoren: Tryeza të drejtohet nga ndërkombëtarët

nga Albina Hoxhaj

Opozita ka publikuar qëndrimin lidhur me Reformën Zgjedhore. Në dokument theksohet se Komisioni që tani po merret me këtë Reformë nuk gëzon legjitimitet të nevojshëm dhe se pikërsiht kjo tryezë duhet të udhëhiqet nga tre drejtues, një ndërkombëtar, një përfaqësues i Parlamentit dhe një i opozitës.

Më tej shtohen dhe një rang çështjesh ku theksohet se duhet një ligj për partitë politike ku të përfshihet dhe transparenca në financimin e tyre si dhe një sistem zgjedhor që i jep qytetarëve një mundësi të shprehen për përfaqësuesit e tyre.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!