Home Aktualitet Skandal/ Nxënësja i shkruan letër, Rama urdhëron rikonstruktimin e shkollës

Skandal/ Nxënësja i shkruan letër, Rama urdhëron rikonstruktimin e shkollës

nga Albina Hoxhaj

Bashkia Kurbin ka çuar disa karroca zhavorr dhe një mjet në shkollën “Demokracia” në Mamurras për ta rikonstruktuar. Si ndodhi kjo çudi? Sipas medias, Dea, një nxënëse e klasës së gjashtë i shkruan letër Edi Ramës dhe ky i jep urdhër bashkisë për të ndërhyrë.

Ky skandal është publikuar nga Indrit Vokshi i cili shkruan në profilin e tij zyrtar se: “Me ketë ndodhi del e vërteta e neveritshme mbi Kurbinin; bashkia e Kurbinit vepron vetëm po i dha urdhër Edi Rama me qëllime propagandistike, për tu thënë shqiptarëve se unë u përgjigjjem letrave të fëmijëve. Po nëse nuk niset letër? Askush nuk ndërhyn. Bashkia Kurbin nuk ka një plan për mirëmbajtjen e shkollave, as ka pasur katër vitet e shkuara. Kjo bashki vepron vetëm kur Edi Rama ka sebep, jo kur qytetarët kanë nevojë. Po të mos e kishte urdhëruar Rama ata as do ta kishin mësuar kurrë se ekziston shkolla “Demokracia”. Po shkollat e tjera të Kurbinit? A duhet të shkruajnë letra nxënësit e secilës shkolle? Pa dyshim. Le t’i nisin letër të gjitha shkollat dhe do të zbulohet shëmtia e tij dhe e bashkisë kur të përgjigjen: “Sbëhen të gjitha për një ditë” megjithëse katër vitet e shkuara, jo një ditë, nuk ndërtuan asgjë. Kurbini dokumentohet me shkollë qysh në vitin 1634, shkolla seminar e Gallatës. Ndaj kjo krahinë dhe kjo bashki duhet ta kenë kujdesin për shkollën, organik, të brendshëm, të vetin dhe për vete, jo të çojnë një fadromë, dy furçe bojë e dy lopata vetëm kur urdhëron Edi Rama apo kushdoqoftë kryeministër. Le të nisim letra për secilën shkollë dhe ta shohim a do i rindërtojë!

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!