I braktisur nga një popull i tërë, baroni I Xibrakës shfaqet shpejt në mëngjes I lodhur, I deshtuar, I braktisur dhe i zhgënjyer. Përpara kabinetit të korrupsionit, baroni foli “ shkoqur” dhe “prerë” , në arkën e shtetit kemi vetëm koqet e Dakos dhe Tahos. Baronin e tradhëtuan edhe të vetët, askush nuk e beson më, as oligarkët, as ata që e molën këtë popull. E gjithe kupola është rrëzuar, vetëm Sporopali ishte optimiste, sepse është e vetmja që akoma beson se baroni është “Skenderbeu”. Por a ka zgjidhje kjo krizë pas tērmetit që në historinë e kombit Shqiptar është kriza që do thellohet akoma me shume ne të ardhmen. Telenovela banale e baronit sapo ka filluar dhe mjerë kush beson se do ketë një fund të bukur.