Pas tërmetit apokaliptik që goditi Shqipërinë janë solidarizuar edhe shtete të tjera dhe bashkëkombës në të gjithë botën.

Rasti më i fundit vjen nga Emiratet e Bashkuara Arabe, ku flamuri shqiptar është ngritur në mes të Abu Dhabi-t.

Shqipëria është në gjendje emergjence, por për fat nuk ka munguar mbështetja për të prekurit, nga vetë shqiptarët dhe popujt e tjerë.