Një tërmet i fortë është ndjerë rreth orës 23;19 në Durrës dhe zonat përreth.

Sipas informacioneve mësohet se epiqendra e këtij tërmeti ka qenë në Kepin e Rodonit dhe mangituta ka qënë me mangitutë 4.6 i shkallës rihter.

Lëkundjet kanë ardhur nga 10 kilomtra thellësi dhe janë ndjerë deri në Tiranë. Ky tërmet, vjen pas një seri lëkundjesh të ndodhura sot ku e më e madhja ishte me mangitutë 5.4 i shkallës rihter.