Presidenti Ilir Meta nga një konferencë për mediat ka bërë me dije se ai do të kërkojë referendume për shumë çështje. Më tej ai tha se sapo të arrij të bind popullin për referendumit do të largohet nga politika dhe nga Tirana.   

“Ta zgjidhi populli shqiptar, ka gjë me transparente këtu. Duam t’i heqim presidentit kombetencat, patjetër e vendos populli. Ja kjo është shumë e thjeshtë, pse është kaq e vështirë. Duan njerëzit të shkatërrohet Vjosa? Të bëhet referendum. Për gjithçka që gjykohet. Është bllokuar qëllimisht që popullit të mos zgjedhë. Dialog s’ka, asgjë nuk ka. Populli ka vetëm një detyrë: Të mos ikë nga sytë këmbët. Unë e shoh si sfidë. Sapo ta bëj do të iki nga politika, nga Tirana. Do iki t’ju pres për rafting andej”, u shpreh Meta.