Një ditë pas shkarkimit të Besnik Muçit dhe pas kërkesës së tij në Gjykatën Kushtetuese, ky institucion ka heq emrin e tij nga përbërja e anëtarëve.

Gjykata Kushtetuese ka bërë veprimin e parë për largimin e Muçit si anëtarë të saj. Vetë gjyqtari sot i kërkoi gjykatës që të vendoste për fatin e tij, nëse do ishte më anëtar apo jo.