Home Aktualitet Tirana fituese e “European Youth Capital 2022”, çfarë do të thotë ky çmim për të rinjtë

Tirana fituese e “European Youth Capital 2022”, çfarë do të thotë ky çmim për të rinjtë

nga Albina Hoxhaj

Kryeqyteti i Shqipërisë, Tiranë është shpallur fituese e “European Youth Capital 2022”. Ky çmim jepet nga Forumi Evropian Rinor, i cili mes 5 qyteteve zgjodhi Tiranën si kryeqendrën e të rinjve për vitin 2022. “Urime Tirana! Ju keni treguar një angazhim të madh për të ndërtuar një trashëgimi të qëndrueshme që do t’i vendosë të rinjtë në zemrën e qytetit tuaj”, shkruhej në njoftim.

Fituesi u zgjodh nga një juri e pavarur që përbëhej nga përfaqësues të institucioneve dhe organizatave të mëposhtme: Parlamenti Evropian, Komiteti i Rajoneve, Kongresi i Autoriteteve Lokale dhe Rajonale të Këshillit të Evropës, Komiteti Ekonomik dhe Social Evropian, Këshilli i Komunave dhe Rajoneve Evropiane, Këshilli Këshillimor i Rinisë i Këshillit të Evropës, Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut, Fondacioni Schëarzkopf Evropa e Re, Nisma e Shoqërisë së Hapur për Evropën, IDEA Ndërkombëtare, EurActiv, Lëvizja Evropiane Ndërkombëtare, Eurodesk dhe Forumi Rinor Evropian.

Çfarë do të thotë të jesh fitues i “European Youth Capital 2022”?

Kryeqyteti Rinor Evropian krijon një ndikim pozitiv në shumë fusha:

Hap mundësi të reja

Sjell ndryshim pozitiv

Inkurajon pjesëmarrjen aktive

Promovon vullnetarizmin

Nxit identitetin evropian

Diversiteti dhe përfshirja e kampionëve

Forcon organizatat rinore

Rrit investimet në rininë

Përmirëson zërin e qytetit tuaj në Evropë

Kthen qytetin tuaj në një pikë takimi ndërkombëtar

Lidh të rinjtë

Kryeqyteti Rinor Evropian është një titull i dhënë nga Forumi Rinor Evropian i krijuar për të fuqizuar të rinjtë, forcimin e pjesëmarrjes së të rinjve dhe forcimin e identitetit evropian. Çdo vit, një qytet i ri evropian i jepet mundësia të shfaqë idetë, projektet dhe aktivitetet e tij inovative që synojnë të ngrejnë zëra të rinj dhe të sjellin një perspektivë të re rinore për të gjitha aspektet e jetës së qytetit. Titulli i Kryeqytetit Rinor Evropian do të jepet për herë të 14-të në 2022. Herën e parë ishte në Roterdam në 2009.

Lajme te ngjashme