Ditët e fundit ka ndodhur një zhvillim i ri që lidhet me gratë dhe fëmijët shqiptarë në kampin A Hawl në Siri.

Në kushtet e konfidencialitet një burim nga departamenti i Antiterrorit në policinë e shtetit i tha Top Channel se ka nisur marrja e deklaratave nga familjarët në Shqipëri për fëmijët dhe gratë në Siri.

Gazetari i Top Channel Muhamed Veliu ka mësuar se përmes kësaj deklarate u merret pëlqimi që ata pranojnë kthimin e të afërmve nga Siria.

Emrat e disa prej grave dhe fëmijëve shqiptarë në kampin Al Hawl në Siri:

Etleva Beshir Stafhasani lindur më 28.03.1968 Tiranë
Hilma Mehmet Stafhasani lindur më 05.11.2006 Tiranë
Stela Mehmet Stafhasani lindur më 27.081992 Burrel
Amar Mehmet Korvafaj lindur më 20.08.2006 Tiranë
Umer Erjon Korvafaj lindur më 12.10.2013 Siri
Haxher Erjon Korvafaj lindur më 18.09.2016 Siri
Ahmed Arber Zani lindur më 10.08.2013Siri
Saxhide Arber Zani lindur më 13.102015 Irak
Klotilda Rifat Zani lindur më 11.11.1981 Tiranë
Andi Etion Zani lindur më 25.02.2007 Tiranë
Jasemin Etion Zani lindur më 08.05.2010 Tiranë
Selma Etion Zani lindur më 31.07.2013
Lavdije Aziz Kaca lindur më 12,03.1972 Librazhd
Unejda Shyqyri Kaca lindur më 24.01.2002 Tiranë
Esma Shyqyri Kaca lindur më 01.03.2015 Siri
Rruzhdije Hajdar Balliu lindur më 27.04.1962 Librazhd
Fatime Hamit Muslia lindur më 05.05.2011 Tiranë
Ibrahim Hamit Muslia lindur më 06.10.2012 Tiranë
Abdurrahman ? ? Siri
Flora Rasha Tirane
Amar Diamant Rasha
Abdullah Lavdrim Muhaxheri Siri
Hatixhe Lavdrim Muhaxheri Siri
Emanuela Sinan Daci lindur më 04.01.1987 Elbasan
Belkisa Almir Daci lindur më 22.12.2008 Pogradec
Abdulla Almir Daci lindur më 28.10.2013 Siri-Raka
Ajla lindur më 04.09.2011 Tiranë
Arjola
Halid
Almira
Fierdus
Mensur