Home Shendet Danimarkë, OBSH në alarm për shëndetin e të dënuarve europianë

Danimarkë, OBSH në alarm për shëndetin e të dënuarve europianë

nga Albina Hoxhaj

Qasja ndaj shërbimit shëndetësor në burgjet europiane mbetet e vështirë, gjë që ndikon në gjendjen e keqe shëndetësore të të dënuarve dhe, aktualisht, është shumë i kushtueshëm, thuhet në një raport të OBSH-së, i pari i këtij lloji.

“Duke qenë se të burgosurit vazhdojnë të vuajnë në mënyrë joproporcionale nga patologji të padiagnostikuara dhe të patrajtuara, kur ata të dalin nga burgu, gjendja e tyre shëndetësore do t’i shtohet barrës së organeve të shëndetit publik”, paralajmëron OBSH.

Raporti tregon, gjithashtu, për një mungesë të dukshme të personelit të kujdesit shëndetësor në disa vende të Europës. /AFP/

Lajme te ngjashme