Home Aktualitet Propozimet e PD për reformën zgjedhore, Rudina Hajdari kundër: Duam ndryshim të sistemit

Propozimet e PD për reformën zgjedhore, Rudina Hajdari kundër: Duam ndryshim të sistemit

nga Albina Hoxhaj

Bashkëkryetarja e Reformës Zgjedhore, Rudina Hajdari tha se propozimi i PD për financimin 100% duhet parë me vëmendje, por ajo u shpreh kundër duke thënë se nuk mund t’u kërkohet qytetarëve që të rrisin buxhetin e tyre për partitë.

Kishte propozime konkrete, si nga opozita parlamentare dhe ajo jashtë parlamenrare. Më vjen shumë mirë që opizita jashtëparlamentare qëndroi deri në fund dhe paëtm komunikim të dnërsjelltë me ta. Përfaqësuesit e PD morën pyetje nga ekspertët dhe shoqëria civile. Propozimi për financim 100% nga Partia Demokratike është një gjë që duhet parë me shumë vëmendje. Por unë mendoj se nuk është e drejtë, pasi qytetarët nuk mund të financiojnë 100% partitë politike, nuk kemi pse ti kërkojnë qytetarëve të rrisin buxhetin e tyre për financimin e partive. Por duhen parë dhe propozime të tjerë siç është ligji i partive politike, jemi në një rrugë pozitive, por nuk zgjidhen të gjitha problemet tona. Për në shumë e rëndësishme është ndryshimi i sistemtit zgjedhor, ne kemi mbështetjen e shoqërisë civile”, u shpreh Hajdari.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!