Home Aktualitet 7 vende të BE letër Presidentit Juncker: Deri në janar 2020, propozime konkrete për integrimin e Shqipërisë dhe M.Veriut

7 vende të BE letër Presidentit Juncker: Deri në janar 2020, propozime konkrete për integrimin e Shqipërisë dhe M.Veriut

nga Albina Hoxhaj

Shtatë vende anëtarë të BE i kanë bërë thirrje Komisionit Evropian të përpunojë deri në janar 2020 propozime konkrete për mënyra për të përmirësuar efektivitetin e procesit të pranimit, si një instrument për të mbështetur reformat dhe përpjekjet e integrimit në rajon.

Në një letër drejtuar presidentit të KE-së Jean Claude Juncker, këto vende theksojnë se pa pranimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke përmendur arritjet e e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë Evropa nuk do ishte e plotë.

Nuk ka dyshime thuhet në letër, se stabiliteti dhe siguria dhe progresi i reformave në rajon arrihet më mirë përmes integrimit në BE. Më tej këto vende shprehin mbështetjen e tyre për ecurinë e procesit të hapjes së negociatave për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Letra është shkruar nga ministrat e Jashtëm të shtatë vendeve të BE, përkatësisht Austrisë, Kroacisë, Çekisë, Italisë, Polonisë, Sllovakisë dhe Sllovenisë.

Firmëtaret

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!