Home Aktualitet 17 Nentor 1944 Çlirimi i Tiranës, kryeqytetit të Shqipërisë

17 Nentor 1944 Çlirimi i Tiranës, kryeqytetit të Shqipërisë

nga Albina Hoxhaj

Nga Endrit Braimllari

Lufta per Çlirimin e Tiranes ishte nje nder me te ashperat por edhe me te organizuarat, nje nder operacionet me te medha ne luften Antifashiste Nacional Çlirimitare. Pas 19 ditesh luftime ne çdo rrugice dhe rruge, brenda dhe jashte Tiranes, forcat Antifashiste Nacional-Çlirimtare çliruan Tiranen.

Çlirimi i Tiranes eshte modeli i sakrifices dhe perpjekjes heroike e te rinjve dhe te rejave ane e mbane vendit qe luftuan krah per krah per nje Shqiperi te çliruar.
Lufta e tyre heroike e rradhiti Shqiperine ne vendet fituese dhe ne anen e duhur te historise.
Sot kujtojme me lavdi kete beteje por edhe me heroizem sakrificen e te rinjve dhe te rejave qe eshte model frymezimi per Shqiperine e sotme per rrugen e saj europiane, per prosperitetin dhe zhvillimin e vendit.
Lavdi deshmoreve!

Lajme te ngjashme