Home Aktualitet SHBA financojnë 7 milionë dollarë për rrjetin kibernetik në Shqipëri

SHBA financojnë 7 milionë dollarë për rrjetin kibernetik në Shqipëri

nga Albina Hoxhaj

SHBA financojnë 7 milionë dollarë për Zgjidhjen e Rrjetit Kibernetik, për të mbështetur përpjekjet për rritjen e kapaciteteve të shërbimeve të sigurisë kombëtare dhe zhvillimin e institucioneve të forta sigurie dhe civile.

“Qeveria e Shteteve të Bashkuara me krenari mbështet një nga prioritet kryesore të sigurisë kombëtare të Shqipërisë, duke financuar Zgjidhjen e Rrjetit Kibernetik. Ky projekt prej 7 milionë dollarësh mbështet përpjekjet për të rritur kapacitetet e shërbimeve të sigurisë kombëtare dhe zhvillimin e institucioneve të forta sigurie dhe civile. Vitin e kaluar, Shqipëria mori 3,5 milionë dollarë për prodhuar zgjidhje kibernetike në Ministrisë e Mbrojtjes. Ai fond do të shërbejë si bazë për zbatimin e suksesshëm të këtij zgjerimi plotësues të programit kibernetik”, thuhet në njoftimin e Ambasadës amerikane.

“Projekti i këtij viti do të ndihmojë qeverinë e Shqipërisë në monitorimin dhe mbrojtjen e infrastrukturës kritike të informacionit qeveritar, si dhe do të financojë një vlerësim fillestar të rrezikshmërisë, do të përditësojë sistemet dhe pajisjet, dhe do të trajnojë përdoruesit e rinj”, përfundon njoftimi i Ambasadës amerikane.

Lajme te ngjashme

error: Alert: Content is protected !!