Home Aktualitet Opozita e paditi Ramën për Emiljano Nuhun, po tani pas vjedhjes së postës me drejtor Redjan Rrahjan a do veprojë Prokuroria ndaj Ramës?

Opozita e paditi Ramën për Emiljano Nuhun, po tani pas vjedhjes së postës me drejtor Redjan Rrahjan a do veprojë Prokuroria ndaj Ramës?

nga Albina Hoxhaj

Nga Petrit Vasili

Opozita ne 4 shtator 2018 e paditi ne Prokurori Edi Ramen sepse Rama kërcënoi oficerin Nuhu.

Me këtë deklarim publik, kryeministri kërcënoi ne ate kohe komisarin në kushtet e të qenurit në punë. Ai ndërhyri në hetim, duke e paracaktuar hetimin. Ai nëpërmjet këtij deklarimi ndërhyri në hetim. Mbi Ramën rëndojnë 3 vepra penale, kanosje për shkak të detyrës, veprime për fshehjen e së vërtetës, dhe kanosjes për të mos kallëzuar. Këto shkelje dënohen me 2 deri në 4 vite burg.

Rama tha ne ate kohe :se Nuhu e shfrytëzoi rastin me qëllim fitimin e azilit politik bile deklaroi: “Shpresoj që ju të zbardhni githcka lidhur me një horr të kthyer në hero. Në vend që të dënohej nga të gjithë si një person që ka braktisur detyrën ka sabotuar hetimin dhe ka përdorur rastin për të marrë azil politik në një vend tjetër. Nuk do i ndahemi këmba këmbës atij horri”.

Lexoni sot deklarimet e Emiljano Nuhut qe ka denoncuar Redian Rrahjen ne ato kohe kur sulmohej nga Edi Rama

Lajme te ngjashme